Zoutelande, een dorpje op Walcheren in de provincie Zeeland

Bossen, Duinen, Zee & Strand! Gezellige dorpjes. 

Minicamping Duinvliet ligt op loopafstand van de gezellige badplaats Zoutelande.

Zoutelande, een dorpje op het schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland.

De  brede zandstranden van Zoutelande liggen als enige van Nederland op het zuiden en wordt daarom

ook wel “de Zeeuwse Riviera” genoemd.

 

Dorp

Direct achter de wandelboulevard liggen de gezellige terrasjes, de winkelstraat met leuke winkeltjes en

restaurants te wachten op je bezoekje. Op dinsdag is er in het zomerseizoen een toeristische markt.

Voor het huren van een fiets kun je terecht bij de fietsverhuurbedrijven.

Regelmatig worden er in het dorp ringsteekwedstrijden te paard en ringsteken in mooi opgetuigde koetsen georganiseerd. De folkloristische dag mag ook niet ontbreken, een braderie met oude ambachten. Voor wie van Zingen aan Zee houd, het centrum van Zoutelande word de tweede zaterdag van september gevuld met verschillende koren en podia waar de zeemansliederen zullen klinken. Het eerste weekend van oktober staat in

het teken van de kustmarathon. Een ladiesrun, de marathon en duizenden wandelaars lopen allemaal over de

finisch in Zoutelande. 

 

 

Strand

Het zandstrand van Zoutelande met de meeste zonuren en brede duinen is bekroond met een blauwe vlag. Dit betekent dat het schoon en hygiënisch is en er veel faciliteiten zijn. Denk hierbij aan toiletten, douches en speelvoorzieningen op het strand. Onder toezicht van de strandwachtpost is het ook nog eens veilig op het Zeeuwse strand. Op regelmatige afstanden een strandpaviljoen waar parasols, strandstoelen, ligbedden en strandhuisjes te huur zijn. In deze strandpaviljoens kun je ook terecht voor een lekkere lunch, heerlijk diner, een koel drankje of een ijskoud ijsje.

Zelfs met de kinderwagen kun je het strand op, doordat het strand voorzien is van loopplanken. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, die kunnen zich daardoor gemakkelijk verplaatsen.

De omgeving

Ontdek het mooie eiland Walcheren met zijn natuurgebieden, pittoreske dorpjes, vele “slecht weer” activiteiten, de hoofdstad Middelburg met zijn gezellige winkelstraten en de havenstad Vlissingen waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. De goed aangelegde en verzorgde fietspaden op het eiland maken deel uit van een knooppuntenroute. Volg een fietsroute door het prachtige Zeeuwse landschap en ontdek de Walcherse dorpjes, uitgestrekte akkers en weilanden. Een wandelpad door de duinen loopt vrijwel zonder onderbrekingen van Zoutelande naar Vlissingen, hier kun je met het fietsvoetveer overvaren voor een bezoekje aan het maritieme Breskens en bekijk de zuidkust van Walcheren van de andere kant

Met de auto kun je via de Westerscheldetunnel de Vlaamse monumentale steden Gent en Brugge bezoeken. Dit is ongeveer een uur rijden.