Zoutelande, een dorpje op Walcheren in Zeeland

Bossen, Duinen, Zee & Strand!   Pitoreske dorpjes 

Minicamping Duinvliet ligt op loopafstand van de gezellige badplaats Zoutelande.

De brede zandstranden van Zoutelande liggen als enige van Nederland op het zuiden en worden daarom ook wel “de Zeeuwse Riviera” genoemd.

De zon schijnt nergens zo vaak in Nederland als in dit gebied. Achter de hoogste duinen aan de rand van Zoutelande ligt onze minicamping. 

 

 

Zoutelande

Direct achter de wandelboulevard liggen de gezellige terrasjes, de winkelstraat met leuke winkeltjes en restaurants te wachten op je bezoekje. Op dinsdag is er in het zomerseizoen een toeristische markt.

Regelmatig worden er in het dorp ringsteekwedstrijden te paard en ringsteken in mooi opgetuigde koetsen georganiseerd. De folkloristische dag mag ook niet ontbreken, een braderie met oude ambachten. Voor wie van Zingen aan Zee houd, het centrum van Zoutelande word de tweede zaterdag van september gevuld met verschillende koren en podia waar de zeemansliederen zullen klinken. Het eerste weekend van oktober staat in het teken van de kustmarathon. Een ladiesrun, de marathon en duizenden wandelaars lopen allemaal over de finisch in Zoutelande. 

Stranden 

Het zandstrand van Zoutelande met de meeste zonuren en brede duinen is bekroond met een blauwe vlag. Dit betekent dat het schoon en hygiënisch is en er veel faciliteiten zijn. Denk hierbij aan toiletten, douches en speelvoorzieningen op het strand. Onder toezicht van de strandwachtpost is het ook nog eens veilig op het Zeeuwse strand. Op regelmatige afstanden een strandpaviljoen waar parasols, strandstoelen, ligbedden en strandhuisjes te huur zijn. In deze strandpaviljoens kun je ook terecht voor een lekkere lunch, heerlijk diner, een koel drankje of een ijskoud ijsje. Zelfs met de kinderwagen kun je het strand op, doordat het strand voorzien is van loopplanken. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, die kunnen zich daardoor gemakkelijk verplaatsen.

Walcheren

Ontdek het mooie eiland Walcheren met zijn natuurgebieden, pittoreske dorpjes, de hoofdstad Middelburg met de gezellige winkelstraten en de havenstad Vlissingen waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. Een wandelpad door de duinen loopt vrijwel zonder onderbrekingen van Zoutelande naar Vlissingen, hier kun je met het fietsvoetveer overvaren voor een bezoekje aan het maritieme Breskens en bekijk de zuidkust van Walcheren van de andere kant. Maar ook de Deltawerken zijn zeker een bezoekje waard. 

Fietsen

Het is zo fijn om op de fiets, langs de akkers en weilanden, het mooie kustgebied van Walcheren te verkennen. De goed aangelegde en verzorgde fietspaden op het eiland maken deel uit van een knooppuntenroute. Volg een fietsroute door het prachtige Zeeuwse landschap en ontdek de Walcherse dorpjes en natuurgebieden. Voor het huren van een fiets kun je terecht bij de fietsverhuurbedrijven.

Wandelen 

Uren lang langs het strand wandelen en schelpjes zoeken. De Zoutelandse kust heeft brede stranden en vanaf de duintoppen een prachtig uitzicht over zee.

1 van de hoogste duinen van Nederland

Hierdoor zijn de duinen van Zoutelande al jaren lang een geliefd plekje bij delta- en paravliegers. Terwijl u beneden een mooie strandwandeling maakt zweven zij op de opwaartse luchtstroming urenlang boven de duinen.

 

Ook goed om te weten dat op de stranden van Zoutelande het hele jaar door, de hond welkom is.